Göcsej-Hegyhát LEADER egyesület

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Honlap Göcsej Térsége Közszféra Kustánszeg Önkormányzat

Kustánszeg Önkormányzat

Nyomtatás

Kustánszeg Zala megye dél-nyugati részén, a göcseji „szegek” vidékén helyezkedik el. Önálló községként 1543-ban szerepelt először Kustátonszeg néven. Nevét a hajdan itt élő nemesi Kustáton családról kapta, amely idővel Kustánra rövidült. A faluban ma is ez a leggyakoribb családnév.
Kustánszeg jellegzetes falu Göcsejben. Vidékünk csodálatos természeti szépségével, rétjeivel, erdők borította dombjaival, hazánk legszebb tájai közé tartozik. Egyik legfőbb vonzereje, a dombok ölelésében lévő, kellemes kikapcsolódást ígérő 14 hektáros tó, ahol fürödni és horgászni is lehet. A tó mellett kemping, falusi szálláshelyek, fagyizó, büfé biztosítja a vendéglátást az üdülő vendégeknek. A tóra gyönyörű kilátás nyílik a „templom dombról”, s itt található a Millenniumi Emlékmű is a református templom tövében.
A Kustánszegbe látogatóknak a csend, a nyugalom, a hagyományos falusi környezet, a göcseji emberek messze földön híres vendégszeretete, nyaranként a kempingtalálkozó, a Kustánszegi Napok rendezvényei, a környék és Zala érdekes programjai, a közeli termálfürdők nyújtanak maradandó élményt.

WEB: www.kustanszeg.hu