Göcsej-Hegyhát LEADER egyesület

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Honlap Konferenciát tartottunk "A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja" címmel

Konferenciát tartottunk "A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja" címmel

Nyomtatás

2009. április 9-én konferencia volt A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja címmel. A rendezvény megtartására - melyet a Magyar LEADER Közhasznú Egyesület és a Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület szervezett - Nagypáliban, az Innovációs és Ökocentrumban került sor 17 órai kezdéssel.

Az egybegyűlteket először Fukszberger Imre, a Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület elnöke, majd Köcse Tibor, a konferenciának helyt adó település  polgármestere köszöntette, majd elődáasokat hallgathattak meg az érdeklődők.

Elsőként a munkaerőpiacról és a munkahelyek megőrzéséhez kapcsolódó támogatásokról hallgattunk előadást, majd Boros Imre beszélt a gazdaságfejlesztési programok hatékony lebonyolításáról a vidéki térségekben. Ezután pénzügyi tanácsokat és az aktuális hitelfelvételi lehetőségek kerültek megemlítésre, majd Köcse Tibor beszélt a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségekről. Zárásként Rózsás Miklós, a Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület munkaszervezet vezetője beszélt az ÚMVP III. tengelyének négy intézkedésére beadott támogatási kéelmekről és a jelenlegi feladatokról, majd Fücsök Nikoletta (Pannon Interregionális Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője) tájékoztatta az érdekődőket az aktuális pályázati lehetőségekről.

A konferencia zárását követően a szervezők finom vacsorával kedveskedtek a résztvevőknek.